Miten rantaudutaan?

Tarkkaile syvyyttä! Ota polkimet pois ja nosta peräsin ylös ajoissa. Melo rantaan. Nouskaa rannalle ja vetäkää kajakki vesirajan yläpuolelle. Tässä kohtaa kajakin voi tyhjentää tavarasta. Nostakaa kajakki mahdollisimman kauas rannasta, jotta se ei lähde aaltojen mukana merelle (käy TOSI helposti!)

Mitä syötävää mukaan?

Kaikenlainen naposteltava esim.pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat oikein oivallista melontamässyä. Jos suuntaat Helsingin edustalle, voit käydä aina tankkaamassa Suomenlinnan Siwassa! Siellä on oma laituri veneille, kunhan muistat ottaa köyden mukaan.

Miten kajakki “pysäköidään”?

Jos maasto on tasaista, pysyy kajakki helposti paikoillaan. Muuten poista renkaat.

Kuinka kajakkia siirretään?

Kajakissa on mukana renkaat, jotka kulkevat takakannen päällä. Kun kajakkia pitää siirtää, asetetaan renkaat kajakin pohjassa oleviin reikiin. Kajakkia on helppo vetää perässään kuin kauppakassia. Myös tavarat kulkevat siinä näppärästi, kunhan siirrät painavat tavarat kajakin takapäähän.

Voiko kajakista mennä uimaan?

Kyllä! Poljettava kajakki on vakaa. Voit hypätä veteen missä kohtaa merta vaan – kunhan kantti kestää. Kyytiin pääset takaisin ponnauttamalla itsesi reunan yli. Teethän tämän vain jos sinusta tuntuu turvalliselta!

Kuinka siirryn Vantaanjoelta merelle?

HeJyllä on melontalaituri Vantaanjoen varrella juuri ennen koskea. Voit nostaa kajakin ylös kevyenliikenteen tielle ja vetää sen perässäsi (n.500m) aina Vanhankaupungin lahdelle saakka, jossa toinen laituri.

Voiko kajakkia kuljettaa auton katolla ilman kajakkitelinettä?

Voi. Poljettavaa kajakkia voi kuljettaa millä tahansa auton kattotelineellä, kunhan kiinnität sen tarpeeksi hyvin.

Kastuuko kajakissa?

Kajakissa kastuu vain kovalla merenkäynnillä tai jouduttaessa ohittavan veneen suuriin aaltoihin. Usein takana istuva selviää tästäkin kuivin varustein. Penkin alle jäävän veden voi poistaa vedenpoistoaukot avaamalla. Edit. kastuminen on varmaa yli 8 m/s aallokolla

Minkä pituinen henkilö voi polkea kajakkia?

Kajakki sopii kaikenpituisille, koska polkimissa on pituudensäätö.

Voiko kajakkia polkea yksin?

Kyllä. Voit polkea kajakkia yksin, kunhan laitat ruumaan tarpeeksi painoa. Myös kaksin kuljettaessa voi toinen jäädä laakereilleen lepäämään ja antaa toisen polkea. Silloin on vain käytettävä polkimien tilalla tulppaa.

Onko kajakin polkeminen raskasta?

Ei. Polkeminen on paljon kevyempää kuin melominen, varsinkin jos olet tottunut käyttämään jalkalihaksiasi vaikkapa pyöräilemällä. Polkemisvauhdin voit itse määritellä kuntosi mukaan.